23 september 2012

Ultraljudet

Vi for till sjukhuset på avtalad tid. Ultraljudet var väl sådär....läkaren kollade noga på båda sidorna av lillemans hals och under hans armar. Han hummade och kollade lite till hummade igen, bytte mätinstrument och kollade yttligare en gång på båda sidorna av sonens hals. JAG AVSKYR HUMMANDE LÄKARE antingen så säger man som det är eller så är man bara tyst. Undrar om de inte riktigt fattar vilken process i hjärnan av tankar som de startar??!!!
så säger han " ja lymfkörtlarna på båda sidorna är en anings förstorade, men jag har inga tidigare bilder att jämföra med så jag vet hur de såg ut tidigare" Och tänker jag och väntar på fortsättningen......men det kommer ingen fortsättning. Läkaren säger att det säkert inte är någon fara. INGEN FARA skriker hela jag och känner mej alldeles matt. Vadå ingen fara näe lätt för han och säga. De ger lilleman en massa beröm och berättar att han är superduktig och det är han alltid. Tapper som en riddare!
Ja tack för oss då säger jag och sätter sonen i sulkyn och går mot entrén.
På vägen till entrén passerar vi lekterapiskylten. Lilleman vill gå dit en stund och jag tänker ja vad gör väl de han kan ju behöva träffa den underbara personalen som finns där. eller vem är det egentligen som behöver gå dit?
Jag tror och vet av erfarenhet att det är lika mycket föräldrarna som behöver lekterapin. Barnen får vistas i en miljö där det bara finns " sjuka" barn som inte är för sjuka. ( för då får de inte vara på lekterapin) Vi vuxna får prata av oss med andra föräldrar som har samma eller liknande bakrund och som hela tiden känner med en och vet varför helt plötsligt tårarna kommer. Vilket dom gör hela tiden ibland helt utan anledning riktigt. Personalen som jobbar där är pedagoger som är specialister på att ta hand om oss familjer på sjukhus. Så stor eloge till lekterapierna på våra sjukhus och tack för desssa underbara människor som tar sej tid med oss.♥
Jag fick möjlighet att prata av mej lite om "hummande" läkare.

Bara 2 dagar senare ringer doktor Jörgen och berättar att han har sett UL bilderna och pratat med akademiska om vad de tycker i jämförelse med de förra bilderna. Jörgen tror inte att det är någon ny cancer på gång i lymfkörtlarna utan att de är lite förstorade pga att lilleman har varit förkyld. Tydligen så kan körtlarna vara lite förstorade i veckor efter en förkylning!!??
Så vi beslutade om nytt UL om bara några veckor istället för om 3 månader. Ja det känns väl bra antar jag. Så nu väntar vi på att få komma på nytt UL snart igen innan vi får åka till akademiska på avstämningsmöte.

Återkommer med alla dessa undersökningar senare.

vackert blommande och underbart doftande ros som mellersta sonen fick som krukros när han föddes. Idag är den dryga metern hög och blommar hela sommaren och hösten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar