13 november 2012

Återbesök på Bonken

Så var det dax då att åka tillbaka till Ackis och kliva in på avdelningen där vi inte varit sen början på augusti då lillemans sista behandling avslutades.
Vi, jag mina 3 barn lämnade hemmet i god tid och åkte mot ackis en bilresa på ca 2 timmar. Glada och förväntansfulla barn satte sej lugnt och stilla i bilen. Kvällen innan hade jag bakat lite god mörk chokladkaka med nöt och knäcktäcke, för goda vänner låg inlagda på sjukhuset med sin lilla 1 åriga dotter. Så fika och mys fast man ligger på sjukhus det är som balsam för själen.
Vi klev in på avdelningen, den ingången som leder direkt till avdelningen för där är vi ju vana att gå in. Det resulterade i bekymrade sköterskor som började leta bland sina anteckningar, för de hade inget minne av att vi skulle läggas in.... När jag efter ett tag insåg att de trodde att vi skulle till avdelningen, så talade jag om att jag bara var på besök och skulle ju till Bonken på återbesök. Då lugnade de snart ner sej.
Blodprover togs mest för att se att värdena nått de mål som var förväntat. Och min lilla riddare bara hoppade upp i stolen pekade ut vilket finger som han hade valt ut för dagens stick. Även fast han aldrig tagit såna prover här utan bara på hemmasjukhuset så inte ett ljud. Tappra unge ♥
Sen fick vi några timmar för bara mys, fika och tur som vi hade så var målarverkstan där.
Det älskar mina barn. De som driver denna verksamhet gör ett helt fantastiskt jobb både genom att kunna låta både barn och vuxna få måla. väldigt ofta får de även agera pratstöd åt oss vuxna.
Vi hann både måla och umgås ordentligt med våra goda vänner oxå.
Strax efter lunch är det dax för lilleman att ta med sej mej och träffa doktor Fredrik som vi inte sett på flera månader. Han tar blodtryck kollar i halsen och öronen. Känner och klämmer på tänkbara ställen där det finns mycket lymfkörtlar. Han kollar på svaren på blodprovet som ser ut att vara helt i sin ordning. Jag diskuterar lite fram och tillbaka om förlängning av läkarintyget, då lilleman fortfarande behöver tid på sej att samla kraft inför återgång till förskolan. Vaccination kom oxå på tal och det vore ju bra om det genomfördes innan. Fredrik tackade för sej och önskade oss lycka till och det bestämdes att vi skulle ses om ca 1 år igen. Så de sedvanliga rutinkontrollerna genomförs på hemmasjukhuset.

Vi avslutade dagen med att göra ett besök på lekterapin och träffa dessa fantastiska människor som jobbar där saknade vissa som var lediga. Det var ju höstlov. Men i mitten av december ska vi tillbaka till Ackis med mellersta sonen som ska genomföra en sedan länge planerad operation. Då får vi chansen att  hälsa på där igen.
För ibland undrar jag om det inte är så att det är vi vuxna som lika ofta behöver komma till lekterapin och umgås som barnen.

Gammalt vackert hus i centrala Uppsala

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar