19 juni 2012

Känns så skönt i magen.

Har nu varit hemma i nästan 4 dagar med en strålande glad lilleman. Full av bus och lek. Värdena igår såg jättefina ut enligt Jennie på dagvården. Och det verkar som ( håller tummarna) att denna period i väntan på nästa behandling är bättre för förra gången vart vi inlagda på MSE redan dygn 2! 
Både igår och idag känns det lite som vardag igen, sambon på jobbet, jag har ätit lång frukost med alla 3 mina pojkar. För att sedan igår köra dom till fritids och dagis. Sen igår var det dax för provtagning på dagvården i E-tuna. Lilleman och jag far dit. Han var ju redan emblad och klar för de skulle sätta nål, spola rent och samtidigt kunna ta proverna den vägen. Jag ska lite snabbt förklara varför de behövde sätta ny nål när vi nyss tagit bort den förra dagarna innan. Jo ca 1,5 timme innan avslutning av dropp och hemfärd från Uppsala, skulle jag hjälpa lilleman ner från toaletten. Han hoppar till samtidigt som jag ska till och lyfta. Så jag får väl ett tokigt tag nära porten och "fjärilen" (nålen) hamnar på sniskan. det började läcka där under tejpen såg jag och tusen tankar hinner fladdra förbi i hjärnan. Akutop för trasig port, ny nål som behöver sättas. med många skrik och slag. Värst av allt ingen hemresa som planerat och vi som packat ner hela rummet. 
Ssk zara kommer in när jag ringer och konstaterar att nålen är böjd! Suck varför? Tittar lite oroligt på henne..... hon funderar på om det verkligen behövs sätta någon ny nål, han kan ju lika gärna dricka lite extra med vätska så han kissar lite extra. För det är ju eftervätskning efter cytot som ska bli klart. Japp säger jag vi provar med det, men det är ju inte alltid det enklaste att få en treåring att dricka på kommando. Men det funkar till slut och kisskvoten fylld med råge, han tom tryckte i sej lite mat! 
Problemet var ju då att de kunde inte skölja porten och heparinsätta den, så det fick de fixa på dagvården och det gick bra! Lilleman var så tapper denna gången, vi var klara på en halvtimme med både prover och spolning:) 
Så hem igen lie lunch lilleman bestämmer favvomat, pannkakor och fika med mormor. Så det är väl bara att se till att det blir pannkakor gräddade (trots att vi åt det dagen innan hos hans farmor) och att mormor kommer på fika. Han äter 5 pannkakor!! Och gör sin mamma glad i hela kroppen.
Hämtar stora pojkarna samtidigt som jag kör hem mormor till sitt. 
Korvgrillning till alla barnens lycka stora som små.
Idag tisdag har jag äldsta brorsan hemma för lite kvalitetstid med mamma men framförallt med sin lillebror! Och det känns som ett bra beslut! Återkommer med mera detaljer senare för snart dax för kalas kompis vars son fyller sju år! Och pappa i familjen får vara hemma och umgås med lilleman, deras kvalitetstid! 

1 kommentar:

  1. Det är mycket som de små ska stå ut med oavsett om de nu är på ett sjukhus eller hemma. Om de så behöver göra saker för rent medicinska skäl eller om de behöver lära sig för lärandet skull. Tappert på många sätt.
    Låter toppen med pannkakor. Funkar på de flesta män både stora o små ;)

    SvaraRadera