15 juni 2012

Första resan till avd 95a.

Jag kommer nog inte ihåg så mycket av den här dagen mer än att jag hade läst en del på nätet om hur avdelningen fungerade. Eget lakan fick man ha med sej om man ville, så jag packade ner lillemans Blixten Mc Queen bäddset. En hel del leksaker, hårddisken till tv´n och en hel hög med filmer till oss och massor med läsvärt. För av erfarenhet så brukar det inte direkt krylla av den varan på sjukhusen. Men jag skulle snart se att det gällde inte här. Positivt överraskade blev vi av det. Men det var mycket saker man kan behöva när man inte vet hur länge man ska bo borta. 

Så fram på em packar vi in hela familjen i bilen och beger oss mot Uppsala. I Enköping stannar vi till barnens glädje på Mc Donalds. På vägen mot Uppsala frågar plötsligt sambon om vi ska ta och passa på och stanna och kolla efter en dator till mej! En egen dator att kunna använda under all tid vi kommer få på sjukhus framöver! Så sagt och gjort ny dator inhandlades på vägen till sjukhuset. Och jag tror jag redan har slagit mitt rekord i antal datatimmar, även om inte det var så svårt. 
Och nästa glada överraskning sen på sjukhuset var, grattis nätuppkoppling på alla rum, det har de inte på MSE tyvärr för där kommer vi också att få vara en tid. 
Hela familjen anländer till akademiska i Uppsala och börjar leta efter vart vi ska ta vägen. Inte så lätt visst hade vi varit där förrut men inte på barnsjukhuset. 


Vi hittade till slut rätt och tog oss till avdelning 95a, en avdelning för bara barn med blod-och tumörsjukdomar. Skönt med en avdelning där alla barn har samma svåra sjukdom. Där vi alla går igenom något som kommer att förändra livet för alltid. För även om barnen blir friska så blir det aldrig som vanligt igen. Vi hittade vart vi skulle skriva in oss och fick sen gå till våran sal, nr 3 som skulle bli vårt hem ett tag fram över. Packade in våra grejor, fick en snabb genomgång på hur avdelningen fungerar. Vi fick en grundligare rundvandring vid ett senare tillfälle när resten av familjen hade åkt hemåt igen. lilleman skulle fasta nu igen han som nyss hade börjat äta igen efter operationen tisdagen innan. För på måndagen var det dags för sövning och provtagningar. mindre en en vecka efter förra operationen. Där sövningen gick sådär för han fick panik när vi tjyvhöll honom när de la narkosen med mask och det kändes inte okej för mej. Hoppas bara att han inte kommer ihåg hur lång tid vi bråkade med honom då!Lilleman fick pannkakor till middag sen var det fasta som gällde från kl 24. datorn fick tyvärr sambon ta med sej hem för att installera alla bra att ha program. nu kväll god natt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar